Sunday, April 15, 2007

Pauze şi tentaţii

Ca orice student în focurile redactării, S. are de înfruntat diverse tentaţii. Sună telefonul cu tot felul de invitaţii, care mai de care mai atrăgătoare, e nu ştiu ce film la cinema, e nu ştiu ce film sau serial la tv, vreun concert în oraş şi tot aşa... Mai de mult, înainte să apar eu în viaţa ei, când trebuia să se ocupe de referate şi alte cele, a făcut un deal cu ea însăşi:

1. Îşi face o listă cu toate lucrurile plăcute pe care ar vrea să le facă.
2. Înjumătăţeşte lista, alegând cele mai importante dintre ele.
3. Îşi programează pauze în activitate, special pentru lucrurile cu pricina.

Asta a făcut şi acum, cu mine. Se relaxează cu adevărat în pauzele pe care le ia, lucrează cu adevărat cât lucrează şi mai ales, nu are nevoie să se gândească la mine în pauze şi nu îi zboară gândul la cai verzi pe pereţi când se ocupă de mine.

Sfatul meu pentru voi este să vă odihniţi, pentru că un creier obosit nu e bun la nimic. S. a trebuit să meargă la muncă şi ieri, iar azi a stabilit că se ocupă de mine mai pe seară, după ce se mai relaxează un pic la un film.

Voi ştiţi cel mai bine cât aveţi de lucru la lucrările voastre (chiar dacă nu ştiţi tocmai exact) aşa că atunci când vă planificaţi timpul, nu uitaţi să socotiţi şi nişte pauze adevărate!

Ce a mai rămas din weekend plăcut! :)

No comments: